středa 8. dubna 2009

Mono v Akropoli

Včera večer jsem byl opět na koncertu v Paláci Akropolis, minule to byl Habib Koité, tentokrát japonští postrockeři Mono. Přestože Mono už u nás hráli minimálně potřetí, pro mě to byl jejich první koncert. Nijak extra je neznal, ale po poslechu posledního alba Hymn to the immortal wind jsem musel jít. Pokud máte rádi Sigur Rós nebo třeba Mogway, budou se vám líbit i Mono. Kvůli schůzi Česko-korejské společnosti jsem měl strach, že nestihnu začátek koncertu, ale přišel jsem během první písně, takže v pohodě. Mono hráli naprosto famózně. Tři kytary a bicí, občas klávesy. Všichni dlouhovlasí jako strašidelné postavy s japonských hororů. Kluci seděli po stranách a mezi nimi stála s kytarou půvabná Tamaki. Melodie ukryté v mohutných zvukových vlnách o průměrné délce přes deset minut mě nadchly po pár vteřinách a celý koncert mě euforie neopustila. No, posuďte to sami.

video: kompletní song Mono z Akropole. Pro vyšší kvalitu si přepněte na HD.




PS: za celý koncert nikdo z Mono neřekl ani slovo, přesto šlo o velmi emotivní zážitek. Přídavek se taky žádný nekonal, což je trochu škoda.

3 komentáře:

Kolosální žrout řekl(a)...

Take jsem je zacal poslouchat po jejich brilantnim poslednim albu a tez jsem na nich vcera byl poprve. :) A byl jsem nadsen. Co jsem slysel, tak koncert musel kvuli nasledujicimu programu skoncit do deseti, takze byl dlouhy akorat.

Unknown řekl(a)...

Ani nevis jak toho lituju, ze jsem na ne nesel taky, vubec by me nenapadlo jak moc jsou dobri. Moc doufam, ze zavitaj nekdy znovu.

Vojta řekl(a)...

Myslím, že to je dost pravděpodobný, jelikož tohle byl už jejich čtvrtý koncert u nás.