neděle 8. března 2009

Léto v Pennsylvanii

Ve čtvrtek se mi potvrdily mé plány na letní prázdniny. Prakticky celé letní prázdniny, zhruba okolo tří měsíců, strávím v USA ve státě Pennsylvania v táboře Canadensis. Co tam? No hlavně si tam chci zlepšit svou angličtinu, se kterou nejsem moc spokojený. No a navíc po skončení devítitýdenní práce v táboře je možnost libovolně dlouho si neomezeně cestovat po Spojených státech.


obr.: přesně tam je tábor Canadensis.





To je myslím nabídka dostatečně lákavá. Jedu přes americkou agenturu CCUSA, celá tahle sranda přijde na 325 euro a 131 dolarů za pracovní vízum. Vyplnit jsem musel elektronickou přihlášku, dodat nějaká potvrzení (o studiu, o bezúhonnosti), absolvovat pohovor v angličtině a samozřejmě zaplatit. Tento čtvrtek přijeli do Prahy na Camp Fair ředitelé cca 40 táborů a přímo si najímali lidi. Vyhlídl jsem si tábor Canadensis a ještě asi čtyři další, hlavní kritérium bylo co nejpozdější začátek. Canadensis začíná 20. června, odlet je jeden den dopředu. Některé tábory začínají už v květnu, ale i nejpozdější Canadensis mi ze zkouškového ubere tři týdny.


obr.: malovaná mapka, jednu takovou jsem taky vyfasoval, navíc kompletní, ne takovouhle useklou.



V těch 325 eurech je i zpáteční letenka Praha – New York, což dělá tuto cenu velmi sympatickou. O ubytování a stravu se samozřejmě postará ten který tábor a je to v ceně. Za devět týdnů práce vyfasuje veškerý support stuff, což budu i já, 1290 dolarů. S těmi můžete buď odfrčet domů, nebo cestovat. Některé tábory nabízejí i práci po povinných devíti týdnech, kdy za každý další den dostanete 40 doláčů. Moje práce bude asi něco mezi prací Listera na Červeném trpaslíkovi a údržbářem ze Scrubs. Pro neznalé Lister je technik třetí třídy a nejpodřadnější člen posádky a údržbář je údržbář.


obr.: evoluce údržbářů?




A přesně tuhle práci jsem chtěl, dělat nočního hlídače nebo nonstop mýt nádobí se mi nechtělo. Tábor Canadensis je opravdové monstrum, s tábory, kterých jsem se účastnil jako malý, se vůbec nedá srovnávat. Co vám budu vyprávět, přečtěte si to sami.


Camp Canadensis








Camp Type: Traditional
Camp Location: Pocono Mountains of Pennsylvania
Closest City: New York City & Philadelphia- 2 hours
Website: www.canadensis.com
Internet/Email Access: Yes
Housing at Camp: Cabins with electricity and bath­rooms within each cabin
Camp Description: Camp Canadensis is a co-ed, 7-week sleepaway camp located in Pennsylvania, 2 hours from New York City and Philadelphia. We hire approximately 220 staff each year from within the United States and around the world. We are situated on 1000 acres. There is a natural-fed 75-acre lake, 3 heated swimming pools, 3 baseball fields, 8 basketball courts, 2 hockey rinks, 2 soccer fields, 16 all-weather tennis courts (12 with lights), 2 covered sports pavil­ions, a 9000 square-foot art center, a 4800 square-foot gymnastics pavilion, a high ropes course (including a 32-foot and 40-foot climbing wall), a recreation hall, a movie theater and numerous activity buildings.
Minimum Age: 18
Start/End Dates: June 20 - August 15. We have post camp work available.


obr.: po malované mapě něco realističtějšího.



V táboře je přístup k internetu, takže bude pravidelné zpravodajství.

1 komentář:

Anonymní řekl(a)...

Hmm, vypadá to dobře. To znamená že mám na celý prázdniny volnej pokoj :-) tak se nauč opravovat automaty na nudlové polívky !

RESTEKT P !!

B.