pátek 25. května 2012

V Údolí smrti

Zase něco ze Států. Už je to skoro dva roky starý, ale dobrý. Pár fotek z Údolí smrti, tentokrát jsme pouze projížděli a udělali pár zastávek, protože tam je vedro na chcípnutí. Však se to taky jmenuje Údolí smrti, tak co už. 

obr.: u vjezdu do národního parku. Chvíli po nás tam přijel nějaký Amík v mustangovi a pořídil si podobnou fotku. 


obr.:  solné jezírko Bad water. Voda je příšerně slaná, tudíž nepitná, od toho ten název. A je to jedno z nejnižších míst na Zemi, 86 metrů pod úrovní moře. 


obr.: Zabriskie point, jedno z nejfotografovanějších míst národního parku, protože je snadno přístupné po silnici. Pojmenované po Ch. B. Zabriskiem, jeho společnost v Údolí smrti na začátku dvacátého století (než z místa stal národní park) těžila borax. 


obr.: stačí stisknout spoušť ve správnou chvíli a i malé povyskočení vypadá jak z Matrixu. 


obr.: jedno z nemnoha míst, kde se můžete ubytovat a něco si nakoupit. Koupili jsme si tu zmrzlinu, co jiného v tom vedru. Měli tam taky dobrá trička s kostrami na kole a nápisy Bike Death Valley. 


obr.: můj pouštní autoportrét. Chvíli jsem si kvůli tomu musel hrát s foťákem, ale myslím, že se to vyplatilo. 


obr.: jediná benzínka, na kterou jsme narazili, fakt stylová. Cena nebyla nejlepší, ale jak v těchto končinách máte méně než třetinu nádrže, můžete zvolna začínat panikařit, takže jsme neváhali. 


obr.: další ukázka, jak umím ve správnou chvíli stisknout spoušť :)


obr.: možná někomu přijdou tyhle kopce nudný, ale já od nich nemohl odtrhnout oči. 

Žádné komentáře: