středa 30. dubna 2008

Březen v korejských kinech, druhá část

Tady jsou zbylé březnové filmy.

Fate
Premiéra 20. 3. 2008



Čtyři kamarádi naplánují poslední společnou loupež. Chtějí ukrást peníze rivalskému gangu. Svůj drzý plán se jim podaří uskutečnit a peníze jsou jejich. Dokud jeden z nich (Kwon Sang-woo) nezradí ostatní, aby získal větší podíl. Skončí v rukou bosse, který se jim chce pomstít. Kang-sup skončil se zmrzačenou nohou a Woo-min(Song Seung-hun) byl donucen vzít vinu na sebe a jít do vězení. Po dvou letech je z vězení předčasně propuštěn. Woo-min chce nechat minulost za sebou, ale osud mu nedovolí jen tak jít dál. Čím více se snaží před minulostí utéct, tím více ho to pronásleduje. Nakonec je přinucen vrátit se zpátky do světa zločinu, abych zachránil svou lásku. Opět je začíná obklopovat zrada a pomsta.



Fate měl být rozhodně největším tahákem měsíce. Už jen proto, že jde po delší době o pořádné akční drama s řadou soubojů a díky představiteli hlavní role Kwon Sang-woovi (Running wild, Almost love, Once Upon A Time In Highschool), který je jednou z největších korejských hvězd. Bohužel se tak ale nestalo a je to o to překvapivější, že v březnu neměl prakticky žádnou konkurenci. Ani recenzenti film nestrhali a dokonce pochválili Kwon Sang-wooa, kterému většinou vytýkají šišlání, že se s postavou dokonale sžil a je uvěřitelnější než kdykoliv předtím.

One day on the road & Farewell
Premiéra 27. 3. 2008



Silnice křižují naši zemi a umožňují všem lidem pohodlné cestování. Nicméně na těchto silnicích umírá bezpočet zvířat. Dokument je hloubkovou studií umírání na silnicích Jižní Koreje. Ukazuje jak řidiči, kteří jezdí po těchto silnicích, narušují přirozené lokality zvířat a zabíjí je při dopravních nehodách. Přijímajíc pohled ochránců přírody tento film zobrazuje, jak ekonomické uvažování upozaďuje ostatní otázky.



Ve stejný termín jde do kin dokument Farewell stejné režisérky na stejné téma. Farewell vznikl už v roce 2001 a One day on the road v roce 2006, takže jejich společná distribuce v roce 2008 je mi trochu záhadou. Oba dokumenty jsou celovečerní, ale mají jeden společný plakát. Těžko říct, jestli jdou každý zvlášť nebo dohromady, ale dívat se tři hodiny na přejetá zvířata není asi ideální víkendový relax.

A secret scandal
Premiéra 27. 3. 2008



Romantické drama, ke kterému není nikde synopse, takže může pouze z názvu hádat, že půjde o nějaký skandál. Režisér je debutant a herci mají minimální zkušenosti s filmovým plátnem.



Happy together – movie
Premiéra 27. 3. 2008



Další film bez synopse. Romantické drama, které nejspíš dle koncovky Movie vychází z televizního seriálu. Film je režisérským i scénáristickým debutem pětadvacetileté Kim Tae-hee I. V hlavních rolích jsou nadějní mladí herci; Jo Yoon-hee si už zahrála ve velkofilmu z korejské války Pouta války a Kim Dong-wuk začínal ve skvělém filmu Flying boys a nejnověji slaví velké úspěchy se seriálem Coffee Prince.



Boxoffice okénko

Březen byl velmi slabý měsíc. Za celý měsíc přišlo do kin jen pět klasických celovečerních filmů, což je mnohem méně než v minulosti. Jediný očekávaný blockbuster (Fate) zklamal a nedostane se ani na milion diváků. Není proto divu, že dobrou polovinu března vládl žebříčku ještě únorový velehit The Chaser, který již dosáhl vynikajících pět milionů. U třech dokumentárních filmů nejsou návštěvy vůbec známé, takže můžeme nejspíš počítat v jednotlivcích. To samé platí pro kraťas Out of my intention. Buddy (parťácká) komedie My new partner se doplazila na čtvrt milionu diváků. Romantické Humming na mizerných sto tisíc. Secret scandal a Happy together skončili v propadlišti dějin, návštěvy se ani nedostali do žebříčku.

3 komentáře:

Martin Vlnas řekl(a)...

ahoj, koukal jsem na tu upoutavku na farewell a ten druhy dokument.

ad1) pro korejce, ktery ke zviratum pristupujou, jak ke kusu hadru, to neni vubec spatna vyuka... (i kdyz, ano, cesi na tom vlastne nejsou o moc lip, kdyz si clovek obcas precte novny)

- kazdopadne to vypada na zajimavej pocin

ad2) ve druhe casti upoutavky jsou hlavne zabery ze soulsky zoo. nejhnusnejsi zoo, jakou sem kdy videl, kdysi jsem z ni daval par fotek na web. clovek tam jde veselej a vyleze plnej depresi. mrize, draty, vlk tocici se porad dokola, no presne to, co nesnasim.

prave proto me napadlo, jestli ten druhej film (korejskymu muluvenymu slovo nerozumim) neni spis o tydle zoo, nebo obecne o zivote zvirat v zajeti?

ale jinak precizni jako vzdy. muzu se zeptat, kde sbiras informace?

Vojta řekl(a)...

Je to možný, asi to tak bude. Já o tom druhém filmu nenašel totiž téměř nic, jen že jde o stejnou režisérku a mají společný plakát. Ta zoo vypadá podle těch záběrů opravdu dost příšerně. Jako základ slouží hancinema.net, když tam nic není, tak google a když ani tam nic, tak zbývají spekulace:) A díky.

Anonymní řekl(a)...

One way links include typically received a certain amount of relating tips about information on the
easiest way definitely a site atop the field in search engine results
pages (SERPs). Although, in the past, the exact sets of
rules wasn't which are that could take under consideration individuals looking taken advantage of the system because of home trainer through to oneway links because of services which in fact have only connections fitted, absolutely simply zero material from a authentic significance. Internet sites speedily developed into which is called "web page website harvesting" along with were utilized when working with online businesses to enhance your ranking of their total numerous sites.
In addition to this rehearse, online businesses routinely formed one particular page actually to house reciprocal backlinks to your site known as a hyperback backinbound one-way one way back-shortcuts website document. Rrt had been utilized customers producing reciprocal connections to improve power their website looking serps results yet , given certainly basically little serious subject matter. Frequently, reciprocal url buttons are possibly perhaps still exchange amongst places that had little or no more immediate importance together so. Which means, with a links url blog page you might find a connection onin a squeaky toy vehicle site if your web hosting service the anchor text had to do with the elderly. Doing the situation evidently developed not a real logic to successfully prize this kind of behind the scenes ranks tricks!
Research seemed to be main crucial search to crank up looking into tips to prize level of quality hyperback backinbound one-way one way back-shortcuts who had importance as well as incorporated material to your webweb internet web page in lieu of gratifying clever, nevertheless fairly ruthless measures for dishonest the search engine improvement by way of backroom plans not to mention brown do not lik functions. They held trying oneway links being a determinant involving name, and focused typically that algorithm to discover specified weight loss plans connections and thus punishing connection plants along with dark hat techniques.
A new link is very very easy. When ever an additional web site websites another Web site link on their own information internet page the fact which will url buttons in particular directly into your site, simply an important back link.
Several oneway links significant? Mainly basically since guide bring in website visitors to a web site, but because they benefit boost your search engine page results google and yahoo ranking.
Almost the entire package out of merely takes a simple easy backchek out your blog? Sure! Then again only once you no doubt know typically that variations amongst varieties of inbound links coupled with learn how to receive the best mix of types to discover the a large number of targeted visitors your web blog. seo consultancy
Take care, while, seeing as there are a lot of online learning course to each style of backlink, when you use them inadequately any sort of bad mixing you might finish up the truth is reducing your card search engine marketing by mistake.