pátek 15. května 2009

Meet the Sick Family

Jak už jsem napsal, většinu času jsem trávil v partě šesti holek, která si začala říkat sick family. Je na čase si holky trochu představit.

obr.: Teresita Apagnol aka Tech z Filipín.

Hlavou rodiny byla Teresita Apagnol, zkráceně Tech. Je to taková malá roztomilá Filipínka studující v Soulu korejštinu jako výměnný student. Korejsky umí opravdu dobře, anglicky dokonale, protože na Filipínách chodila od dětství do anglické školy. Je to taková filipínská verze My sassy girl, je pro každou špatnost, pořád vykládá něco děsně srandovního a má nevyčerpatelný elán. S ní jsem strávil asi nejvíce času, protože jsem ji potkal jako první a i poslední den, když už se sick family rozpustila, jsme se sešli na večeři u jednoho pouličního stánku (už jsem neměl moc peněz a tohle byla nejlevnější možnost) a potom šli spolu s jejím korejským přítelem na zakončení festivalu HiSeoul.

obr.: Erika Velazquez z Paraguaye.


Jedinou neasijskou součástí rodinky (když nepočítám sebe) byla Erika Velazquez z Paraquaye. Ta se naopak připojila jako poslední a po přílety prospala dva večery, jak byla unavená z dvoudenní cesty. Je to strašná kočka, co vám budu povídat, ale není moc velká mluvka. Nejvíc si užívala nákupy suvenýrů, takže se Insadongu zastavovala každých pět metrů, až jsme museli zavést “Dont stop rule”. Vždycky, když to vypadalo, že se zase někde zasekává, někdo zakřičel “Dont stop rule” a musela pokračovat. Tech na ni byla jeden večer pěkně naštvaná, protože když jsme se vracely z centra Soulu do našeho odlehlého hotelu v Suwonu, tak se otráveně ptala, když už tam konečně budeme. Teď zrovna je v Americe, něco tam studuje.

obr.: Yingjun Jiang aka Lucky z Číny.

Čínu zastupovala Yingjun Jiang aka Lucky. Strašně milá a hodná holka, navíc moc pěkná. Tech o ní říkala, že je to jedna z nejlepších Číňanek, jaké kdy potkala. Je z bohaté rodiny, ale přitom je hodně skromná. Anglicky umí skvěle, ale má takový roztomilý způsob intonace. Nedá se to moc popsat, museli byste to slyšet, ale kdykoli jsem ji slyšel mluvit, přišla mi strašně roztomilá. Často používala slovo “Actually” a mluvila stylem “actually not - akšli náááád” nebo “actually good - akšli gůůůůd”. Její akšli mi moc chybí. Někdy v září odjíždí studovat do Ameriky, snad se tam nezkazí, teď je to taková nevinná princezna.

obr.: Lucky a Tech.


Zbývají tři Korejky, Park Sun Young, Kim Joo Hee a Jun Sol Eun. Všechny jsou studenty pořádající univerzity Kyung Hee.

obr.: Tech a Party Girl.

Začnu se Jun aka Judy aka Party Girl. Ta se přidala nejpozději a Party Girl je proto, že s námi nešla na koncert Big Bang a místo toho šla do nějakého klubu tančit. Na Korejku něco neskutečného, protože všechny se doslova třásly až uvidí Big Bang. Jako jediná z holek žije v Soulu, ostatní jsou ze Suwonu. Moc toho o ní nevím, ale byla s ní sranda.

obr.: Joo Hee a Sunny.



Kim Joo Hee, hezká, milá a pořád smějící se. To ale v podstatě sedí na všechny holky. Kim byla taková naše průvodkyně, přestože se v Soulu nijak extra nevyznala, protože je ze Suwonu. Aby s námi mohla být poslední den, tak dokonce nešla do práce. Její šéfovou je prý nějaká stará adžuma a strašně se bála, aby nepřišla o tu práci. Nakonec ji zavolala, že její matka je nemocná a že se o ní musí starat. U toho telefonátu jsem byl a mluvila tak smutně, že byste měli problémy se nerozplakat. Potěšující bylo, že jsem rozuměl skoro všemu, co říkala. Adžuma to samozřejmě snědla i s navijákem. V Koreji asi neexistuje lepší výmluva než ta, že se musíte starat o nemocnou matku. Adžuma by si takovou dceru určitě taky přála, takže to proběhlo v pohodě. Joo Hee riskovala jen proto, aby s námi mohla být a to se cení. Respekt!


obr.: Lucky a Joo Hee.





Posledním členem sick family byla Park Sun Young aka Sunny. Teď ani nevím, jestli mám znova psát ty slova jako krásná, roztomilá, rozkošná nebo děsně vtipná. Se Sunny jsme seznámili, když zrovna soutěžila v páce. Mp3 přehrávač sice nevyhrála, ale rvala se jako lev. Proti obří Rusce ale neměla drobná Sunny šanci. Na Sunny byly nejlepší její neustálé záchvaty smíchu. Každou chvíli se rozesmála tak, že musela kousek odběhnout a otočit se zády a tam se vysmát. Chudák Sunny taky musela vysvětlovat komunikační šumy, když někdo něčemu nerozuměl. Většinou to byla jen legrace, taková zkouška, ať zkusí něco vysvětlit. Doteď si pamatuji, jak měla vysvětlit, co znamená “pervert”. Tak si s tím lámala hlavu, až jsem přišel se svou definicí “Somebody who is discusting”, za kterou jsem sklidil uznalý potlesk.

obr.: Já a Sunny.




Holky mi moc chybí, snad aspoň některou z nich ještě někdy uvidím. Tech si už během fóra guglila Prahu a nějaká česká slovíčka a ptala se mě, kolik stojí letenky, takže by někdy mohla přijet, ale je to pro ni dost drahá záležitost. Teď jsem holkám na facebooku napsal, ať mi pošlou své adresy, že jim pošlu pohled z Prahy. Díky tomu jsem taky dnes zjistil, že známka do Asie stojí 18 korun.

obr.: Chybí jen Lucky.

obr.: Erika, já, Joo Hee a Lucky.




obr.: Tech, Lucky, já a Sunny.

6 komentářů:

Unknown řekl(a)...

Uzasne, priblizil jsi je vsechny tak, ze mi prislo jako bych je znal :) P.S.: disgusting

Vojta řekl(a)...

Ahoj, díky. Já měl strach, jestli jen neplácám nesmysly.

PS: my english sucks:)

Anonymní řekl(a)...

I'm extremely pleased to uncover this great site. I wanted to thank you for your time for this particularly wonderful read!! I definitely appreciated every little bit of it and I have you book marked to check out new information in your blog.

Look at my webpage: htc one x цени

Anonymní řekl(a)...

Good way of describing, and pleasant piece of writing to take
facts concerning my presentation subject, which i am going to deliver in university.


Visit my web site ... htc one s

Anonymní řekl(a)...

Interesting blog! Is your theme custom made or did you download it from somewhere?

A design like yours with a few simple tweeks would really make my blog jump out.
Please let me know where you got your theme. With thanks

Take a look at my web blog; htc sensation xl ceni

Anonymní řekl(a)...

What you posted was actually very reasonable. But, what about this?
what if you added a little information? I mean, I don't wish to tell you how to run your blog, however what if you added a headline that grabbed folk's attention?
I mean "Meet the Sick Family" is a little plain.
You ought to glance at Yahoo's home page and note how they create article headlines to grab viewers interested. You might add a related video or a pic or two to get readers interested about what you've written.

Just my opinion, it could make your blog a little bit more interesting.


My site ... ultimate muscle building guide [Www.travelpura.com]