čtvrtek 2. srpna 2007

Krása po korejsku

Abychom si trochu odpočinuli od historie a mrkli se i na něco lehčího a krásnějšího, tak jsem se rozhodl rozpracovat téma korejských miss a jiných koček, které jsem naťukl na asiantitulkách. Najdete ho tady. Nechci to teď přecpat tunami obrázků, takže ke každé hodím maximálně dva, což bude pěkné peklo vybrat ty nejlepší. Fotek mám spoustu, asi je někam nahraju a hodím vám na ně odkaz, ať se taky mrknete. Začneme přehledem korejských miss od roku 2000 do současnosti, poté si projedeme korejské playmate a na závěr si dáme Ham So-won. Omluvte demenci některých textů, ale z těch pár vět, co jsem na internetu našel, nic lepšího sepsat nešlo. Při promenádě v plavkách na volbách korejské miss jsou dívky vždy v jednodílných plavkách (letos už asi ne, dle fotek Miss 2007), ale vítězky odjíždějí na Miss Universe, kde je promenáda v bikinách, díky čemuž tu najdete mnohem zajímavější obrázky. Děkujeme organizátorům Miss Universe. Občas jsou míry přepočtené z palců, použil jsem angloamerický palec (2,54cm). Držte si klobouky, nebo co chcete, jízda začíná.

Miss Korea 2000 Kim Sa-Rang

Datum rození: 12. Ledna 1978
Výška: 173cm
Váha: 50kg
Míry: 86-61-86

Začínáme asi tím nejlepším, protože Kim Sa-Rang suveréně vyhrála mou anketu na asiantitulkách o nejkrásnější korejskou miss. Ihned po svém vítězství rozjela svou hereckou kariéru a začala hrát v řadě seriálů. Za zmínku stojí populární seriál A Love to kill z roku 2005, ve kterém hraje po boku Raina. Stihla natočit i tři filmy, poslední roku 2006 s výmluvným názvem Who slept with her? (Kdo s ní spal?). Film je to strašný, ale na ní se kouká hezky. Na Miss Universe vyhrála cenu za nejkrásnější národní kostým.






Ukázka z filmu Who slept with her?




Miss Korea 2001 Kim Min-Kyung

Datum rození: 10. Října 1981
Výška: 168cm
Váha: 48kg
Míry: 90-60-91

O této miss se mi nepodařilo zjistit skoro nic, takže jen stručně to, co nám poví oficiální stránky soutěže korejské miss. Studovala herectví, ráda se dívá na filmy, píše dopisy a baletí.



Miss Korea 2002 Keum Na-Na

Datum rození: 19. Srpna 1983
Výška: 172cm
Váha: 52kg
Míry: 90-60-90

Máme tu chytrou holku. Snad všechny miss jsou vysokoškolačky, ale Keum Na-Na studuje dokonce na Harwardu a to biochemii. Končit by měla příští rok. Ráda má rýžové koláče a anglické filmy. Kdyby se měla narodit v jiné asijské zemi, vybrala by si Tibet. Nikdy by si nevzala muže, kterého by ji vybrali rodiče (donedávna běžná praxe a i v současnosti jsou takové svatby). Nikdy nejedla psa, ale je tolerantní a vadí ji, když někdo kritizuje zvyky v jiné zemi, o kterých nic neví.




Miss Korea 2003 Choi Yun-yong

Datum rození: 21. prosince 1983
Výška: 172cm
Váha: 52kg
Míry: 90-60-90

Studentka psychologie na University of British Columbia v Kanadě, takže další chytrá holka. Ráda luští křížovky. Zajímavé je, že má úplně stejnou postavu jako předchozí vítězka.





Miss Korea 2004 Soo Young Kim

Datum rození: 3. Června 1980
Výška: 168cm
Váha: 49kg
Míry: 89-59-90

Studentka korejské Women´s University (tam bych chtěl dělat tělocvikáře), obor grafický design. Ráda čte, chodí do divadla, hraje na flétnu a na piano. Narodila se a vyrůstala v Soulu, s matkou od mládí cestovala a procestovala skoro celý svět.





Její promenáda v bikinách na Miss Universe. (kvalita bohužel za moc nestojí)




Miss Korea 2005 Kim Ju-hee

Datum rození: 30. Června 1981
Výška: 169cm
Váha: 49kg
Míry: 86-61-91

Televizní uvaděčka ranních zpráv milující projížďky na kole u řeky Han v Soulu, jógu, filmy, hudbu a cestování. Vystudovala anglickou literaturu a mediální komunikaci a jejím snem bylo stát se uvaděčkou, což se jí vyplnilo. Narodila se v Taegu, ale vyrůstala v Soulu.





Miss Korea 2006 Lee Han Hui (Lee Honey)

Datum rození: 2. března 1983
Výška: 173cm
Váha: 51kg
Míry: 86-61-91

Mladší ze dvou dcer vysokého státního úředníka a univerzitní profesorky. Uspěla i na Miss Universe, kde se dostala mezi posledních pět finalistek. Je nositelkou černého pásu třetího stupně v taekwondu. Je přesně o měsíc mladší než já. Hraje na gayageum, starý klasický hudební nástroj podobný citeře. Vydala již 4cd a hrála i v Carnegie Hall v New Yorku. Rovněž je dobrovolnicí u UNICEF.






Skvělé video z jejího vystoupení na Miss Universe 2007 v Mexiku.





Miss Korea 2007 Lee Ji-sun

Datum rození: 6. dubna 1983
Výška: 169cm
Váha: 47kg
Míry: 86-58-89

Čtyřiadvacetiletá milovnice ručních prací, pletení a jazzového tance je úřadující Miss Korea. Pokud fotky z oficiálních stránek nelžou, tak letos poprvé byla promenáda v bikinách. Volba proběhla samozřejmě v Soulu a Lee Ji-sun měla nejvyšší osobní číslo a to 55. Ano, je to mazec, ale volilo se z padesátipěti (!) dívek. By mě zajímalo, jak dlouho to trvalo. Přístí rok se bude účastnit Miss Universe 2008, uvidíme, jestli překoná velmi úspěšnou Lee Honey.




Korejské playmate

Když si dáte hledat první korejskou playmate, tak zjistíte, že vám vyjede hned několik jmen a několik článků, kde vás budou přesvědčovat, že tohle je ta pravá první playmate. Nakonec jsem našel jeden užitečný komentář, který mi celou situaci osvětlil. Nejdříve je potřeba vynechat Američanky, které mají korejský původ, protože ty pózovali už před desítkami let. První Korejkou (ale od svým osmi let žije v Americe), která se objevila v novinových stáncích v časopise Playboy byla Sung Hi Lee. Nešlo ale o klasický Playboy, ale o Playboy´s girl´s of summer. Takže někdo jí počítá jako první, někdo ne. Malou roličku si zahrála v hollywoodském filmu Sexbomba od vedle. Po ní přišla Hacelyn Joo, její fotky se objevily ale jen na internetu, protože byla cyber-playmate. Po ní přišla Lee Sa bi, která se objevila v klasickém playboyi, takže je nejčastěji uváděna jako první playmate. A někde mezi je ještě Lee Pa Ni, která pózovala pro playboy před fotbalovým mistrovství světa v Německu a fotky se nejspíš objevily jen na internetu. Lee má opravdu pěkné balóny, uvidíte sami. Dlouho jsem přemýšlel, jestli sem mám dát i odhlalenější fotky a nakonec jsem rozhodl, že spíš ty decentnější. Konec konců ty ostatní si můžete stáhnout. Tak se kochejte.

Sung Hi Lee






Hacelyn Joo







Lee Sa Bi





Lee Pa Ni





Na závěr ještě Ham So-won, která se účastnila volby krásy v roce 1997 a skončila na sedmém místě. Známá se stala částěčně svou menší rolí v teenagerovské komedii Sex is zero, ale hlavně svými odvážnými fotkami. Posuďte sami.



Ham So-won






Slíbený soubor se všemi mými fotkami si můžete stáhnout tady. V archívu není Sung Hi Lee, její obrázky i videa se dají vzhledem k tomu, že žije v Americe najít na netu během pár vteřin.

Nebojte se v komentářích napsat, která je vaše favoritka.

4 komentáře:

Anonymní řekl(a)...

Asi nejvíc se mi líbí Kim Juhee. BTW, na EHWA women's university berou sice jen korejky, ale zato zahraniční studenti můžou být i kluci :) Ale pozor, je to křesťanská univerzita!!

Vojta řekl(a)...

Dobrý vkus, ale tady prakticky nejde šáhnout vedle:) Já skoro nejsem schopný vybrat svou favoritku, ale možná Lee Honey nebo Hacelyn Joo. Křesťanská univerzita? Já být na té škole vedle těch holek, tak křesťanství nemá šanci:)

Anonymní řekl(a)...

Mas jeste nekde ty fotky? ^^ Jinak clanku na tema korejske zeny nikdy neni dost, jen tak dale.

Vojta řekl(a)...

Jasně. Já to před několika měsíci smazal, protože si to nikdo stejně nestahoval. Speciálně pro tebe jsem je znova nahrál. Najdeš je pod tím původním odkazem, upravil jsem ho.