neděle 25. října 2009

Hooverova přehrada a Las Vegas

Z vyprahlého Údolí smrti jsme vyrazili do města kasin a hříchů Las Vegas. Časově jsme byli oproti plánu kupodivu v předstihu, sice jen o pár hodin, ale i tak jsme si mohli zajet podívat se na slavnou Hooverovu přehradu. Já jsem ji chtěl vidět už od doby, co jsme v kepmu plánovali trasu, ale nějak se ke mně nikdo nepřidal, takže byla nakonec vyškrtnuta. Protože je asi jen hodinu od Vegas a nevěděli jsme, co bychom ve Vegas dělali tak brzo, zajeli jsme k ní.

obr.: most přes řeku Colorado.



Pár měsíců před odjezdem do kempu jsem u nás viděl v televizi dokument o její stavbě a v kempu v televizi asi dvakrát první Transformery, takže jsem se na ni těšil. Je to opravdu obdivuhodné dílo, ve své době největší přehrada na světě a nyní celkem hojně navštěvovaná turistická atrakce.

obr.: tohle jsem nefotil já, to bych si musel zaplatit let helikoptérou za několik set dolarů. Ale takhle si můžete vychutnat Hooverovu přehradu v plné kráse.



Navíc se u ní staví nový obrovský most přes řeku Colorado, takže bylo na co koukat. Než jsme dorazili do Vegas, stavili jsme se ještě na koupačku v jezeře Mead, jednom z největší umělých jezer na světě a největším v Americe. Vjezd do rekreační oblasti stál pět doláčů, voda byla opravdu teplá a scenerie okolo jezera brala dech. Ale dno jezera tvoří jakési podezřelé bahno, do kterého jste se nechutně bořili a mohli jen domýšlet, do čeho vlastně šlapete. Moc lidí se tam nekoupalo, za to je jezero rájem pro vodní skútry, lyžaře, jachtaře a další milovníky vodních sportů.

obr.: rekreační oblast u jezera Mead.



Osvěženi jsme se jeli konečně ubytovat do jediného hostelu na Stripu, tj. na hlavní třídě města, kde jsou všechny kasina a lákadla, která k městu patří. Samotný Strip je dlouhý přes sedm kilometrů a za světla jsme si v plné hrůze vychutnali ty neskutečné kýče a příšernosti jako Césarův palác, Eiffelovu věž, Sfingu, Sochu svobody a další.

obr.: jedna z mnoha příšerností na Stripu.



V hostelu s námi trochu čachrovali a nakonec jsme skončili na jiných pokojích, než které jsme měli rezervované, protože opravovali zámky ve dveřích. Nejdřív jsme se všichni nahrnuli do sprchy a sundali ze sebe pětidenní pot a špínu. Večer jsme vyrazili prohlídnout si ten slavný Strip. Když nepočítám všudypřítomné kasina, tak jsme míjeli převážně dva druhy budov, svatební kaple a sex shopy.

obr.: narazili jsme na opravdovou svatbu. Nechtěl bych:)



Prošli jsme i kolem místa s figurínou Merylin Monroe a nápisem, že se zde natáčel komediální hit Hangover, u nás uváděný jako Pařba ve Vegas. Dnes jsem se na něj konečně podíval a těžko se dají najít nějaké podobnosti v tom, co zažili hrdinové této komedie a my. Oni se ožrali jako prasata, vyhráli hromadu peněz v kasínu, jeden se oženil se striptérkou, ukradli policejní auto a tygra Miku Tysonovi a probudili se na pokoji s dítětem a slepicí. Takhle si asi Američané představují ideální zážitky z Las Vegas. My jsme se oproti tomu nudili k smrti, znechuceni kýčem všude okolo a lascivností města, kde vám na deseti metrech narvou Mexičani do rukou půl kila kartiček s fotkami prsatých slečen a číslem na eskort.

obr.: chodník na Stripu. Krásné vizitky s obrázky.



Asi jsme se měli taky ožrat, to bychom se pak možná aspoň trochu bavili. Takhle byl nejsvětlejším bodem programu steak, který jsem si dal v obrovském kasinu/hotelu/bůhvíco příznačně nazvaném Circus Circus. Steak house jsme uvnitř hledali asi půl hodiny. Nejspíš to nebude náhoda, že vnitřky těchhle kasin jsou obrovská bludiště, asi abyste se nedostali ven, dokud máte ještě nějaký dolar. Steak byl ale naprosto skvělý, těšili jsme se na něho už minimálně týden, když jsme se domluvili, že si v Americe prostě musíme dát pořádný steak a kde jinde než ve Vegas. Jako zákusek jsem si ještě dal smaženou zmrzlinu, která na obrázku vypadala jako prcek, ve skutečnosti to byl snad litr zmrzliny.

obr.: jo jo, to bylo žrádlo.




Když se veškeré chuťové buňky odebrali na zaslouženou dovolenou, šli jsme se podívat do nějakého kasina dovnitř. Sice do kasina můžete až od jednadvaceti, což nesplňovali všichni členové naší expedice, tak řada z nich má volný vstup přímo z ulice a nikdo nikoho nekontroluje. Tak jsme do jednoho takového druhořadého kasina vlezli a utratili pár dolaru na automatech.

obr.: ještě před steakem jsem se zkoušeli najíst v této nascar restauraci.



Já do toho ďáblova stroje nehodil ani cent, to si raději vsadím na to, že Sparta vyhraje příští roční Ligy mistrů, když už mám házet peníze do hajzlu. Chvíli jsem koukal na ruletu, ale po pár minutách mě i to začalo nudit.

obr.: část Stripu z nadchodu.



V jednom dalším kasinu byli bankéři pouze prsaté ženštiny a každou chvíli tam probíhal striptýz, ale přišli jsme v blbou dobu, když už holky odcházeli a než se vrátili, už jsme se opět nudili k smrti.

obr.: jak se má jeden soustředit, když je před ním tohle? A bylo to tam všude.



Když jsme se hromadně odebrali na záchod, zabloudili jsme do nějakého luxusního obchodního centra, kde snad kohoutky na záchodech byli ze zlata (nebyli, ale budilo to tam ten pocit) a tam bylo cítit, jak do tohoto světa vůbec nepatříme. Všude okolo navonění manekýni a podnikatelé v oblecích se svými paničkami v miniaturních šatičkách a v každé ruce tři tašky s nákupy od Diora, Versaceho a z dalších sekáčů.



A vedle nich jsem si to ládoval já ve svých nejlepších kraťasech, naštěstí aspoň oholený a umytý, jinak by nás snad nepustili ani na ten záchod. Nakonec jsme ani nedošli na konec Stripu, už toho bylo na nás moc a autobusem jsme za hodinu (průměrnou rychlost jízdy si spočítejte sami, bylo to asi pět kilometrů, není to tak náročný vyčíslitJ) dostali zpět do našeho hříšného hostelu.

obr.: dvacetiletá Martina (nalevo) pije v kasinu pivo. Tomu se říká být svůj:)



Fakt se jmenoval Sin City Hostel. Zpětně asi všichni hodnotíme Las Vegas jako jediné zklamání z našeho cestování. Na druhou stranu jsme od něho nic nečekali, prostě bylo po cestě a je to tak slavné a legendami opředené místo, že jsme se tam stavit jednoduše museli.

obr.: Češi v Las Vegas, do automatu padlo maximálně deset dolarů. To jsme jim to dali!



Nelitujeme toho, ale už mě tam asi nikdo znova nedostane. Zajímavé je, že jsme později v New Yorku narazili na nějaké Češky, které tam také byly, a moc se jim tam líbilo. Nechápu co, ale neberu jim to. Někdo má rád holky, jiný zase vdolky. Následující ráno jsme vyrazili směr národní park Zion.

obr.: já a Bellagio. Kde jsou ostatní Dannyho parťáci?

Více fotek ZDE.

36 komentářů:

Anonymní řekl(a)...

tomu se říká "jak chudý do země vyvolených přišel" aneb rozdíl milionů a drobných,nebo i jak se pojem zábava mění velikostí bankovního konta

Anonymní řekl(a)...

Whenever we glance at the word the saying love, not only in comparison to its an amorous romance having a further, yet to be a experiencing which is engendered should you have miltchmonkey the best relationship with ourselves as well - or even like a a sense of better oneness household and also humankind ( space ) this gets to be even more magnificent that every one any one wants in your everyday living is actually really enjoy.

Anonymní řekl(a)...

'Kristen is an actress who never gets it wrong on the red carpet and she lets the clothes speak for themselves whilst keeping them looking modern and cool.' And are you a Twilight fan, Mr Macdonald? 'I'm a big fan of Twilight - I have liked it since the beginning and am so sad to see it come to an end!' Hear, hear. uggs Other distributors are simply having their particular auctions shut lower. http://www.fitghdhair.com With stylish diamond accompanied by a round diamond shape, firmness and flexibility to express the beauty, specifically [.]. http://www.manyghdhair.com Zillow . cheap north face jackets Then an hour.

Anonymní řekl(a)...

of those is done to create engagement, one of those is done to create revenue. uggs outlet The idea behind Deluxis is that content owners the big cable and broadcast networks will be able to sell their content directly to consumers, allowing them to make more per subscriber than they do through existing cable partnerships. ghd australia One of the most popular new designs will be the tiny board short. ghd sale Opt for a playful twist on the traditional cardigan by choosing a cardigan in a bold color or unique pattern. ghd gold classic styler A very light faded blue or dark blue Levi's 514 Slim jeans never goes out of fashion.

Anonymní řekl(a)...

The saying, "you get what you pay for," holds true for most things, including fashion design schools. uggs canada This is a 5-reel, 9-payline video slot which has a maximum bet of 10 times per line or 90 coins total. http://www.softuggboots.com Chanel J12 Ceramic Unisex Watch H2423.. http://www.manyghdhair.com Before you know it, Resort will be rolling in on those racks. north face uk I held the ends together and (very lazily) marked the point with my fingers, then stitched it together on my machine with a wide zigzag stitch.

Anonymní řekl(a)...

NTR Global . north face uk Doctor Phineas Waldolf Steel is known primarily for his music, but to anyone who is a fan, he is so much more. http://www.lateuggboots.com Public Service Enterprise Group Inc. north face backpacks On one end, there are the women who believe that tights are the work of the devil and cannot fathom why males would be interested. http://www.oneghdhair.com I have worn the shirt and washed it frequently for the last six years and the word written with the nail polish has never washed out.

Anonymní řekl(a)...


[url=http://shensacens.soup.io/][b]sac longchamp[/b][/url]
[url=http://shensacen.snappages.com/blog.htm][b]sac longchamp[/b][/url]
[url=http://www.zimbio.com/Shoes+And+Fashion/articles/GdSUwmspGSP/Hermes+donne+creedence+les+indications+de?add=True][b]sac longchamp[/b][/url]
[url=http://shenenmaoyii.bcz.com/2013/01/02/alors-pourquoi-faut-il-developper-poches-sous-les-yeux-et-connaissez-vous-les-nouveaux-moyens-de-guerir-poches-sous-les-yeux/][b]sac longchamp[/b][/url]
[url=http://shenenmaoyii.hpage.com/][b]sac longchamp[/b][/url]

Anonymní řekl(a)...

EszSuy http://kuroebaggu.com/ VftQoz [url=http://kuroebaggu.com/]クロエ ネックレス[/url] QwvGdv http://saiyasunerubutan.com/ WyaBrh [url=http://saiyasunerubutan.com/]クリスチャンルブタン 財布[/url] IziKwz http://mcmhannbai.com/ EnmIyr [url=http://mcmhannbai.com/]MCM バッグ[/url] AbvSpf http://vuittonkakaku.com/ JjsFgy [url=http://vuittonkakaku.com/]ヴィトン 長財布[/url] PoxIdc http://chloenihon.com/ UldPyp [url=http://chloenihon.com/]クロエ アクセサリー[/url] JxcKun http://louboutindendou.com/ FmbRbk [url=http://louboutindendou.com/]クリスチャンルブタン 靴[/url] JoyWlu http://guccisenmon.com/ SltQem [url=http://guccisenmon.com/]グッチ 財布[/url] KdsKor http://tuminihoo.com/ SyxHmg [url=http://tuminihoo.com/]TUMI 26141[/url]

Anonymní řekl(a)...

We [url=http://www.casinogames.gd]slots[/url] have a large library of totally free casino games championing you to sport opportunely here in your browser. Whether you appetite to procedure a provisions recreation strategy or scarcely attempt elsewhere a insufficient modern slots before playing seeking real in dough, we possess you covered. These are the exact verbatim at the same time games that you can treat cavalierly at true online casinos and you can with them all quest of free.

Anonymní řekl(a)...

Did you [url=http://www.onlinecasinos.gd]casino games[/url] venerate that you can on Joyride Power possessions without hold up from your mobile? We habituate a label transportable casino at one's disposal against iPhone, iPad, Android, Blackberry, Windows 7 and Smartphone users. Extricate your gaming with you and be a champ [url=http://www.adults.gd]adult toys[/url] wherever you go.

Anonymní řekl(a)...

Witnessing the actual id of Ugg boot, regarding the well-known along with not-so-famous types, launched the [url=http://uggbottesoldes.monwebeden.fr/]bottes ugg pas cher[/url] variety of sheep skin Uggs. No matter if or Carry paw and / or Emu, these kinds of functions every last concerning the producers have their own choice using this variety. Yet they can be very pricey and in reality severely at ease pertaining to paws. Being the owner of mentioned who's typically depends on the maker. The actual Uggs Suburb Crochet sneaker may perhaps maybe correctly be regarded as viewed as a wholly unusal type of Ugg sheepskin boots shoe. It will be extra for a knit trainer but it's even so very warm as well such as a super wintertime footwear.

Anonymní řekl(a)...

Hello Dеar, arе you in fact ѵіsiting this site daily, іf sο аfterwаrԁ you
will without doubt take gоod knowledge.

My homepagе :: tens
My web page > tens

Anonymní řekl(a)...

http://www.dbodata.com
http://www.ashuin.com
http://www.bbsrbda.com
http://www.asercant.com
http://www.sh-huiliang.com
http://www.lalaiji.com
http://www.zamechu.com
http://www.fontinv.com
http://www.ashbug.com
http://www.bogoflo.com
http://www.bdjbszc.com
http://www.laruhai.com
http://www.abnoil.com
http://www.helptoo.com
http://www.djaznet.com

Anonymní řekl(a)...

I always spent my half an hour to read this webpage’s articles or reviews all the time along with a cup of coffee.


Here is my page - erotic games

Anonymní řekl(a)...

Thanks for the marvelous posting! I definitely enjoyed reading it,
you can be a great author. I will make certain to bookmark your
blog and will come back very soon. I want to encourage you to definitely continue your great work, have a nice morning!



Look at my weblog miscrits of volcano island cheat code

Anonymní řekl(a)...

This excellent website truly has all the information I wanted
about this subject and didn't know who to ask.

Also visit my weblog; twitter Hack

Anonymní řekl(a)...

Hello. And Bye.

Anonymní řekl(a)...

Attractive section of content. I just stumbled upon your weblog
and in accession capital to assert that I get in fact enjoyed account
your blog posts. Anyway I'll be subscribing to your feeds and even I achievement you access consistently quickly.

my site :: Crack Passwords like A Boss With GPU-Based Cluster

Anonymní řekl(a)...

Excellent, what a weblog it is! This website provides valuable information to us,
keep it up.

Also visit my homepage :: castleville

Anonymní řekl(a)...

Wow, superb blog structure! How lengthy have you been running
a blog for? you make running a blog look easy. The total look of your website
is fantastic, as smartly as the content material!


Feel free to surf to my weblog :: all miscrits

Anonymní řekl(a)...

I dugg some of you post as I thought they were
very beneficial extremely helpful

my webpage - complete offers for cash

Anonymní řekl(a)...

It is actually a great and helpful piece of info. I'm happy that you just shared this helpful information with us. Please keep us up to date like this. Thank you for sharing.

Stop by my page :: Best GPT Site

Anonymní řekl(a)...

I loved as much as you'll receive carried out right here. The sketch is attractive, your authored material stylish. nonetheless, you command get got an impatience over that you wish be delivering the following. unwell unquestionably come further formerly again since exactly the same nearly very often inside case you shield this hike.

Feel free to visit my site password hack

Anonymní řekl(a)...

Great blog! Is your theme custom made or did you download it from somewhere?
A theme like yours with a few simple tweeks would really make my blog
jump out. Please let me know where you got your theme. Appreciate
it

Feel free to surf to my web site ... virtapay money exchange

Anonymní řekl(a)...

Peculiar article, exactly what I needed.

Here is my homepage ... Dj Tools

Anonymní řekl(a)...

Terrific work! That is the type of information that are meant to be shared across
the internet. Disgrace on the search engines for not positioning this publish upper!
Come on over and seek advice from my web site . Thank you =)

Take a look at my webpage; virta pay

Anonymní řekl(a)...

It's going to be ending of mine day, except before end I am reading this wonderful article to improve my experience.

Look into my blog; Cheat in castle ville

Anonymní řekl(a)...

I've been browsing online greater than three hours nowadays, yet I never found any interesting article like yours. It's lovely value
sufficient for me. In my opinion, if all website owners and bloggers made excellent content material as
you did, the internet shall be a lot more helpful than ever before.
"Baseball is 90 percent mental. The other half is physical." by Lawrence Peter Berra.



Feel free to surf to my web-site :: adfly clicker

Anonymní řekl(a)...

Good way of describing, and good post to take data
about my presentation focus, which i am going to deliver in institution of
higher education.

Also visit my blog post; castle ville Bot

Anonymní řekl(a)...

It's a shame you don't have a donate button! I'd most certainly donate to this outstanding blog! I guess for now i'll settle for bookmarking and adding your RSS feed to my
Google account. I look forward to new updates and will share this website with my Facebook group.

Talk soon!

Here is my blog; 1.6 cheats

Anonymní řekl(a)...

What's up to every one, since I am really keen of reading this web site's post to be updated
on a regular basis. It includes nice information.

Feel free to surf to my page; PTC Sites Autoclicker

Anonymní řekl(a)...

obviously like your website however you have to test the spelling on quite
a few of your posts. A number of them are
rife with spelling issues and I find it very bothersome to tell the reality however
I'll definitely come again again.

Here is my weblog ... adult games

Anonymní řekl(a)...

I've been surfing online more than 4 hours today, yet I never found any interesting article like yours. It's pretty worth enough for me.

In my view, if all web owners and bloggers made good content as you did, the web will be a lot more useful than
ever before.

my site :: minecraft hack

Anonymní řekl(a)...

I blog often and I genuinely thank you for
your content. This great article has really peaked my interest.
I am going to bookmark your website and keep checking for new information
about once a week. I opted in for your Feed as well.


Look into my web site - get minecraft for free

Anonymní řekl(a)...

Hey, I think your blog might be having browser compatibility issues.
When I look at your blog site in Opera, it looks fine but when opening in Internet Explorer, it has some overlapping.
I just wanted to give you a quick heads up! Other then that, wonderful blog!


Check out my web page: free psn code **

Unknown řekl(a)...

I visit your blog it has really very interesting information and i like it.thanks for sharing.
Car Wash Equipment For Sale