středa 10. června 2009

Planet Festival 2009



Od pátku do neděle jsem byl v Táboře na festivalu Planet Festival. Nehodlám se nějak moc rozepisovat, obsáhlé reporty si můžete přečíst jinde. Nadhodím jenom několik věcí, které mě zaujali a potom ještě několik písní, které jsem si natočil. Dole je taky odkaz na fotogalerii.

video: Boxer Rebellion.



Proč jsem tam vůbec jel? Hlavním důvodem byla kapela White lies, na které si v poslendí době ujíždím. I zbytek lineupu byl celkem nabušený, například Klaxons, Orbital, Peter Bjorn and John, Transglobal Underground, Tata Bojs, 100°C, Sunshine, Southpaw, Sunflower Caravan a další.

video: 100°C - Cream.



Festival se konal v areálu letiště, takže nikoho nemohla hudba rušit, protože v okolí nikdo nebydlí. Velmi blízko byla vlaková zastávka i autobusové spojení do Tábora, takže místo bylo vybráno skvěle. Kousek od vlakové zastávky byl navíc hypermarket, takže nebylo problém si nakoupit jídlo a pití. S tím jste samozřejmě nemohli do areálu, takže jako správný šetřílek jsem si vždycky, když jsem měl žízeň, odběhl se napít do stanu, než abych si kupoval Red Bull za padesát:)

video: Orbital - Satan.



Co mě velmi nemile překvapilo byla strašně malá návštěvnost. Taková skvělá jména a tak málo lidí, až mi bylo některých vystupujících líto. A přitom festival byl skvěle zorganizovaný, spousta skvělých stánků s jídlem a bohatý doprovodný program; exhibice bikerů, soutěže o ceny, paragliding, sumo zápisy, dvě malá hřiště na fotbal, stolní fotbal, indobordy, sumo zápasy, hřiště na basket atd.

video: Klaxons - Golden skans



V koncertů jsem si logicky nejvíc užil ten, kvůli kterému jsem tam jel, tedy White Lies. Co jsem četl nějaké ohlasy, tak někteří lidi byla zklamaní, že se zpěvák Harry McVeigh usmíval. Já jsem neviděl žádný jejich klip, takže nevím, jestli má nějakou drsnou image, ale mě se líbí, když se kapela na lidi usmívá. Mám je o to radši. Jejich koncert jsem odskákal a odeřval na plný koule. Zklidnil jsem se jen během jednoho songu, který jsem si natočil, abych pak nemusel poslouchat vlastní řvaní:)

video: White Lies - Farewell to the fairground



Kdo mě naopak nemile překvapil, nebál bych se použít slovo zklamal, byla švédská formace Peter Bjorn and John. Ta je známá svým megahitem Young folks, který byl pro mě vrcholem jejich vystoupení. Většina ostatních písní na mě ale působila strašně jednoduše až kolotočářsky, navíc zpěvák Peter Morén tancoval tak neskutečně legračně, že to se prostě nedalo. Jejich deska se mi opravdu líbí, ale naživo mě fakt vůbec nebrali.

video: Peter Bjorn and John - Young folks



Nedělní program narušila průtrž deště, kterou jsem strávil ve stanu radia 1. Po ní byla navíc dost velká zima, takže nebylo výjimkou vidět lidi v čepicích (a nebyli to pozéři, ale měli ji z praktických důvodů), což na "letním" festivale působí dost podivně.

video: Please the trees - české příjemné překvapení.



Trochu mě štval tanečních stan, který byl asi tři sta metrů od stanového městečka a vyhrával oba dny snad do pěti hodin. Usínalo se přitom dost blbě, ale únava vždycky nakonec vyhrála.


Planet Festival 2009

1 komentář:

Blogger řekl(a)...

Překontrolovat eToro, největší sociální investiční síť na světě, kde miliony klientů vydělávají kopírováním obchodních rozhodnutí našich nejlepších obchodníků.

Přidejte se k úspěšným Spojte se s více než 4,000,000 obchodníků a investorů ze 170 zemí

227,651,647 - Otevřené obchody na eToro