úterý 2. září 2008

Festival On the road

O víkendu jsem byl na malém, podle organizátorů dokonce undergroundovém festivalu On the road v Lázních Bohdaneč. Festival se konal v areálu autokempu U Čochtana, trval dva dny a šlo o docela povedenou akci. Vstupné bylo velmi příznivé (130 na den) a navíc šlo na dobročinné účely. Areál festivalu byl velmi malý s malým podiem, několika stánky a s pár tojtojkama. Vedlejší louka sloužila jako stanové městečko, k dispozici byly i sprchy, v sobotu se studenou vodou. Kdo měl odvahu, mohl se na vlastní nebezpečí koupat v okolních rybnících, ale nikoho takového jsem neviděl. První den vystoupili ze známějších jmen Wohnout, Znouzectnost a Le Pneumatiq. Ani jedna z těchto kapel pro mě nebyla nějakým zvláštním lákadlem.

obr.: na podiu právě hrají Prague Ska Conspiracy.



Tím byla jednoznačně kapela Jaromír 99 & The Bombers. Jedna z mnoha kapel Jaromíra Švejdíka (Priessnitz, Umakart) hrající dle vlastních slov 2D lo-fi písničkářské folkcountry. Jejich stejnojmenné album je soundtrackem k Švejdíkovu komiksu Bomber. Bombeři hráli skvěle, jedna radost. Ostatně můžete mrknout na videa. Dále vystoupili třeba skáčkaři Prague Ska Conspiracy, akusticky zahráli a příjemně mě překvapili Blue effect s Radimem Hladíkem a v nejlepším čase hrála samozřejmě Vypsaná fixa, organizátor celého festivalu.

obr.: festivalové zátiší.



Po organizační stránce všechno klapalo. Organizátory nebylo prakticky vidět, žádný incident se nestal, přestože se schylovalo k jedné rvačce, pár lidí si zaskákalo z podia (všichni přežili), žádný ožrala se neutopil a nikdo mi nic neukradl ani nepochcal stan, takže spokojenost. Záchodů a odpadkových košů sice mohlo být o trochu víc, ale to jsou detaily. Dobrá věc se podařila.

video: Jaromír 99 & The Bombers - Jedy a protijedy(live)



video: Jaromír 99 & The Bombers - Bezejmená (live)



Další videa v mém profilu na youtube.

Festival On the road

Žádné komentáře: