úterý 8. března 2011

Výšlap na Puramsan

Přesně před týdnem mě opět přepadla touha vyrazit do hor. Přestože se právě v té době zase ochladilo a podle televizního počasí mělo v Soulu sněžit, to mě nemohlo zastavit. Ani jsem moc nevěděl, který kopec/horu chci zdolat a tak když jsem na jedné zastávce metra uviděl poutač na horu Puramsan, vyrazil jsem tam. Byla blízko, vysoká tak akorát (přes 500m) a podle fotky vypadala slušně. Cestou se nestalo nic, co by stálo za řeč, takže to nebudu natahovat a rovnou se mrkněte na fotky, protože ty výhledy opět stály za to. 

obr.: zima, nebo podzim?



obr.: druhý díl mé fotografické série "korejské roční období zasahuje". Tentokrát v hlavní roli zima. Podzimní fotka je tady.



obr.: není nad stylovou večeři těsně pod vrcholem hory.


obr.: protože Puramsan není v národním parku, tak tu může být u vrcholu stánek s občerstvením. O zákazníky neměl nouzi. 


obr.: průhled na 507 metrů vysoký vrchol.


obr.: prostě nádhera, nemůžu si pomoc. 


obr.: na vrcholu nesmí chybět korejská vlajka a vítězné gesto nejlépe s pokřikem. 


obr.: výhled na část Soulu, která se teprve rodí. 


obr.: vlevo v dáli se rýsuje o 130 metrů vyšší Suraksan, který už mám zdolaný a psal jsem sem o něm. 


obr.: Korejci a jejich běžné vybavení. Vedle nich si představte mě jako jediného nekorejce v kabátu a bez jakékoliv tašky. 



obr.: viditelnost stála v Soulu tradičně za prd, ale i tak se dali vidět krásné věci. 


obr.: z korejských psů opravdu nejde strach. Přeprala by je i vyhladovělá kočka. 


6 komentářů:

Anonymní řekl(a)...

Zdravím Vojto, jak dlouho může zabrat cesta z Mapo-gu nebo Jung-gu spolu s výstupem na Buramsan nebo Suraksan. Máš nějaký další "treky", který bys doporučil, tyhle vrcholky vypadaly krásně . ) díky, hunty

Vojta řekl(a)...

Ahoj Hunty, cesta tak hodinu a výšlap do dvou hodin nahoru a do hoďky dolů. Skvělý je Tobongsan, na tom jediném jsem byl zatím dvakrát. Jinak hor je tu spousta, i na wiki je jich hodně popsaných, takže si stačí vybrat, co se ti líbí. Ty seš teď v Koreji?

Anonymní řekl(a)...

Díky za odpověď. Jo na wiki jsem koukal, je jich tam právě tolik, že si radši nechám poradit od Čecha . ) Budu tam celý červen, modlím se, aby mi tam nepršelo celý měsíc. Kamarádky budou mít hodně zkoušek, tak se budu muset zabavit i nějak sám . ) Koukal jsem na stránky Sangsang Madang a nějak jsem se nemohl dobrat jejich programu, rád bych věděl předem o nějakých koncertech (hip-hop ale i jiné..) jestli víš o nějakých webech, nebo pokud vůbec je nějakej program až na červen.. vidět Leessang nebo dokonce Tigera naživo by byla neuvěřitelná pecka : )
Cestu teprve naplánuju, ale když už ti píšu, tak pár jsem na pár věcí zvědavej : ) Díky

G řekl(a)...

Štveš me. Fakt jakože hodně. Celý blog sem nečetla, protože bych asi pukla závistí, pak vztekem a nakonec bych si tě ještě chtěla vzít. Stačilo, když mi to tu celé převyprávěla kamoška. Neústupně sem ovládnutá závistí a potřebou jet do Seolu..

(Btw. Ta fotka v záhlaví to zabila! :D Jestlipak umí tancovat polku :'D)

Vojta řekl(a)...

Pošli fotku a třeba se domluvíme. :)

G řekl(a)...

Bylo by to jistě milé! A když rok počkáš, bude to ještě lepší :D