pátek 22. února 2008

Nové titulky

Protože jsem velký filmový fanda, hlavně asijského filmu, a rovněž dělám titulky k filmům (překlad anglických titulků), tak se tady pochlubím dalšími přírůstky. Filmy jsou uvedeny v pořadí, v jakém vznikly titulky.

Waterboys
csfd / imdb


Vynikající komedie o partě loserů, kteří nacvičí vystoupení v synchronním plavání, tedy ve sportu, který je vyloženě dívčí. Možná o trošku horší než Swing girls, ale pořád skvělé. Miluju filmy odehrávající se na střední škole, ještě více o prázdninách. Už to samo o sobě mi zvedá náladu, pokud navíc jde o vtipnou komedii s úžasným finále nakonec, plný počet je na místě.

Snow Queen
csfd





video: jeden z mnoha kouzelných okamžiků ze seriálu.




Snow Queen je korejský dramatickoromantický seriál, přeložil jsem první díl a u druhého dělal korekce. Na dalších dílech pracuje někdo jiný. Pokud se podíváte na csfd, tak si všimněte neuvěřitelného hodnocení 100%. Samozřejmě, pokud by ho viděl nějaký cynik, šlo by asi trochu, ale třeba taky ne.

Mám takový neodbytný pocit, že lepší seriál už neuvidím. Možná je to trochu unáhlené, protože to je můj první korejský seriál. Bin Hyeon je naprosto neuvěřitelný. To nejlepší je ale nádherný příběh, který mě dokázal na šestnáct hodin zarvat do sedačky a nepustit. Jako by v tu chvíli nic jiného nebylo. Tolik emocí jako tvůrci tohoto seriálu ze mě ještě nikdo nikdy nedostal a já jim za to děkuju.

Tears for you
csfd / imdb








Romantické drama se Satoshim Tsumabukim (hlavní postava Waterboys) od režiséra legendárního Be with you.

Jednoduchý příběh inspirovaný melancholickou písničkou líčící v průběhu let vztah nevlastních sourozenců. Nádherně natočený a skvěle zahraný. V průběhu filmu se nedějí žádné krkolomné zvraty, ani ufo nepřiletí, film si plyne svým rozvláčným tempem a většinu doby hladí po duši, i když se tu nedějí jen hezké věci.

Hwang Jin-yi
csfd / imdb






Tragický životní příběh nejslavnější korejské kiseang Hwang Jin Yi jako by vypadl z pera samotného Shakespeara. Pozvolným tempem vypráví její osud, přičemž hlavní důraz je kladen na vztah s její životní lásku Nom-yim. Dále už nebudu prozrazovat. Vynikající scénář je nejsilnější stránkou tohoto filmového zpracování (již několikátého). Film je velmi výpravný, ale rozhodně nečekejte akční drama. To byste mohli odejít zklamáni. Přestože ve filmu jsou dvě velmi dobře natočené akční scény, film o nich není. Po řemeslné stránce není co vytknout, jak už to u drahých korejských filmů bývá. Představitelka titulní postavy Hye-gyo Song je opravdu překrásná a skvěle hraje, slavný Ji-tae Yu je nesmírně charismatický a navíc mu to s dlouhými vlasy opravdu sekne. Když se podíváte na jeho filmografii, tak zjistíte, že až na pár vyjímek jsou jeho filmy opravdu vynikající, téměř události a Hwang Jin Yi je dalším přírůstkem.

May 18
csfd / imdb






May 18, jeden z nejúspěšnějších korejských filmů všech dob, bude asi vzbuzovat rozporuplné reakce. U mě je tomu také tak. Vzhledem k tématu je patetický, ale nijak přehnaně, místy opravdu velkolepý a dostatečně akční. Co se mu podle mě už ne tak dobře daří jsou chvíle a postavy, které by měly děj odlehčit. Vtipy jsou místy ujeté a dost na hraně vkusu. May 18 není špatný film, není ani hloupý, na několika momentech mě opravdu chytnul za srdce nebo uchvátil nějakou scénou, ale jako celek zůstává pouze nadprůměrný, nevyvážený film.


Včera jsem začal dělat na dalším filmu. Jde o adaptaci románu slavného japonského spisovatele Jukia Mišimi (autor Zlatého pavilonu) Spring Snow.V hlavní roli opět můj oblíbený Satoshi Tsumabuki a režie slavný Isao Yukisada, který natočil dokonalé Crying Out Love, In the Center of the World.

Žádné komentáře: